Domácí večky zapečené se syrečkovou pomazánkou a s uzenou slaninou
Recepty, OstatníSuroviny
- 1 domácí veka - může být koupená
- 1 balení syrečků - já měla tyčky, mohou být jiné
- 1 vajíčko uvařené natvrdo
- 1 tavený smetanový sýr
- 50 g másla - může být Hera
- 1 lahůdková cibulka
- 2 stroužky česneku
- petrželka
- jemná uzená slanina -uzená dýmem z bukového dřeva, nebo jinou dobrou
- sůl
Postup Domácí večky zapečené se syrečkovou pomazánkou a s uzenou slaninou
Postup přípravy receptu
-
Povolené máslo si utřeme s nastrouhanými syrečky, přidáme, nadrobno nakrájenou cibuli, kus zelené části si necháme na zdobení hotového pokrmu a dále nastrouháme vajíčko uvařené natvrdo, tavený sýr a propasírovaný česnek, všechno promícháme a utřeme, aby z toho vznikla mazací hmota a nakonec dáme posekanou petrželku, ochutnáme a možno osolit podle chuti.
Pomazánkou potřeme nakrájenou veku, dáme na plech s pečícím papírem a na každou večku položíme jemně uzenou slaninu a zapečeme v troubě na 200°C až sýr udělá na večkách měkkou krustu, pak vyndáme a můžeme ozdobit dle naší chuti.