Kančí kostky na zelenině a žampionech
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 500 g kančí kýty
- 200 g žampionů
- 100 g farmářské slaniny
- 2 mrkve
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžičky uzené papriky
- 1 smetana na vaření
- sůl
- barevný pepř
- olivový olej
Postup Kančí kostky na zelenině a žampionech
Postup přípravy receptu
-
Kančí kýtu nakrájíme na kostky a přendáme do mísy.
Následně maso osolíme, opepříme, zasypeme uzenou paprikou a zakápneme olejem. Dobře promícháme a necháme nakřehnout.
Do pekáče nakrájíme slaninu a cibuli na proužky, očistěné půlky žampionů, plátky česneku a hranolky mrkve.
Přidáme okořeněné maso, vše promícháme, mírně podlijeme vodou a zakryté pečeme asi hodinku v troubě na 180 stupňů.
Odklopíme, necháme zredukovat tekutinu a zalijeme smetanou.
Ještě dopečeme, než maso úplně změkne a je-li sosík příliš řídký, můžeme přidat trochu světlé instantní jíšky.