Kančí kostky na zelenině a žampionech

Recepty, Jiné maso

Suroviny

500 g kančí kýty
200 g žampionů
100 g farmářské slaniny
2 mrkve
2 cibule
4 stroužky česneku
2 lžičky uzené papriky
1 smetana na vaření
sůl
barevný pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kančí kýtu nakrájíme na kostky a přendáme do mísy.

  2. Následně maso osolíme, opepříme, zasypeme uzenou paprikou a zakápneme olejem. Dobře promícháme a necháme nakřehnout.

  3. Do pekáče nakrájíme slaninu a cibuli na proužky, očistěné půlky žampionů, plátky česneku a hranolky mrkve.

  4. Přidáme okořeněné maso, vše promícháme, mírně podlijeme vodou a zakryté pečeme asi hodinku v troubě na 180 stupňů.

  5. Odklopíme, necháme zredukovat tekutinu a zalijeme smetanou.

  6. Ještě dopečeme, než maso úplně změkne a je-li sosík příliš řídký, můžeme přidat trochu světlé instantní jíšky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!