Roláda capucino
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 5 vajec
- 5 lžic krupicového cukru
- 5 lžic polohrubé mouky
- 1 lžička cappuccina
- Krém:
- 1 máslo
- 6 lžíc moučkového cukru
- 2 lžičky cappuccina
- Dohotovení:
- cukrářské zdobení
Postup Roláda capucino
Postup přípravy receptu
-
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně vmícháme žloutky a mouku smíchanou s capučínem.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 stupňů asi 13 minut.
Po upečení ihned srolujeme v roládu a necháme vychladnout.
Krém: máslo, cukr a capučíno vyšleháme do pěny.
Plát rozvineme, potřeme krémem /trochu si necháme na potření povrchu/, srolujeme.
Povrch potřeme krémem, nazdobíme zubatou stěrkou a posypeme zdobením, necháme v lednici stuhnout