Moje plněná vepřová kapsa

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová kotleta může být i krkovice nebo kýta
tvrdý sýr cihla
uzený sýr
plísňový sýr
anglická slanina
olej
česnekové koření
sůl
koření gyros
smetana

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na asi 2 cm silné plátky, uděláme kapsu a plníme na kostky nakrájenými sýry a anglickou. Trochu sýru cihla si ponecháme na zapékání.

  2. Otvor uzavřeme kovou jehlou nebo párátky.

  3. Sůl, grilovací koření a koření gyros smícháme a posypeme maso po obou stranách.

  4. Na pánev dáme trochu oleje a kapsy na něm rychlo opečeme.

  5. Do pekáče dáme trochu oleje z opékání, narovnáme kapsy, které polejeme smetanou smíchanou s nastrouhanou cihlou.

  6. Zapečeme asi 45 minut na 180°C. Podáváme s různě upravenýma bramborama.

  7. Já uvařila napolo brambory ve slupce, rozkrájela, dala do olejem vymazaného plechu, posypala kořením na americé brambory a upekla do měkka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!