Kakaová roláda s karamelovým krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 5 vajec
- 150 g cukru krupice
- 100 g polohrubé mouky
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžíce oleje
- Krém:
- 1 máslo
- 1 kondenzované mléko
- Dohotovení:
- kakao
Postup Kakaová roláda s karamelovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidáme žloutky a nakonec pomalu vmícháme mouku smíchanou s kakaem a olej. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, který jsme potřeli rozpuštěným sádlem.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 10 minut. Upečený plát necháme chvilku zchladnout a srolujeme v roládu. Necháme vychladnout.
Krém: kondenzované mléko vaříme ve vodě asi 2 hodinky, nejlépe den předem. Máslo s mlékem vyšleháme do pěny, potřeme vychladlý plát, srolujeme, celý povrch potřeme krémem a posypeme kakaem. Necháme v lednici ztuhnout.