Kakaová Olé roláda
Recepty, MoučníkySuroviny
- 5 vajec
- 5 lžic cukru
- 3 lžíce studené vody
- špetka soli
- 1 pudink v prášku Hořká čokoláda Dr. Oetker
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 pudink v prášku Créme Olé vanilka Dr. Oetker
- 200 g zakysané smetany 16%
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1 poleva tmavá Dr. Oetker
- 100 ml plnotučného mléka
Postup Kakaová Olé roláda
Postup přípravy receptu
-
Z bílků, špetky soli a vody vyšleháme sníh. Poté zašleháváme cukr, žloutky a mouku promíchanou s pudinkovým práškem. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme asi 10 minut.
Zakysanou smetanu promícháme s mlékem, přisypeme pudinkový prášek bez vaření, cukr a rozehřátou vlažnou polevu. Vše dobře prošleháme asi 3 minuty.
Upečený plát necháme zchladnout, stáhneme papír a celý potřeme asi 2/3 krému. Potřený plát stočíme do rolády, povrch potřeme zbývajícím krémem a obalíme dle chuti v kokosu, nebo mletých mandlích. Roládu necháme před krájením 1-2 hodiny odpočinout.