Kakaová Olé roláda

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 vajec
5 lžic cukru
3 lžíce studené vody
špetka soli
1 pudink v prášku Hořká čokoláda Dr. Oetker
2 lžíce hladké mouky
1 pudink v prášku Créme Olé vanilka Dr. Oetker
200 g zakysané smetany 16%
1 lžíce moučkového cukru
1 poleva tmavá Dr. Oetker
100 ml plnotučného mléka

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků, špetky soli a vody vyšleháme sníh. Poté zašleháváme cukr, žloutky a mouku promíchanou s pudinkovým práškem. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme asi 10 minut.

  2. Zakysanou smetanu promícháme s mlékem, přisypeme pudinkový prášek bez vaření, cukr a rozehřátou vlažnou polevu. Vše dobře prošleháme asi 3 minuty.

  3. Upečený plát necháme zchladnout, stáhneme papír a celý potřeme asi 2/3 krému. Potřený plát stočíme do rolády, povrch potřeme zbývajícím krémem a obalíme dle chuti v kokosu, nebo mletých mandlích. Roládu necháme před krájením 1-2 hodiny odpočinout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!