Sušenky s arašídovým máslem a mrkví
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 100 g arašídového másla
- 20 g rýžových vloček
- 20 g pohankových vloček
- 120 g univerzální bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm samokypřicí)
- 75 g nahrubo nastrouhané mrkve
- 2 lžíce cukru
- 1 lžíce chia semínek
- 1 lžička vanilkového extraktu
- několik lžic vody (podle potřeby)
Postup Sušenky s arašídovým máslem a mrkví
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny promícháme a vytvoříme z nich kompaktní tužší těsto. Vodu přidáváme po lžících podle potřeby, její množství záleží na tom, jak šťavnatou máme mrkev a jak řídké je arašídové máslo.
Polévkovou lžící odebíráme kousky velikosti vlašského ořechu. Navlhčenýma rukama z těsta uválíme kuličku a poté ji rozmáčkneme na asi 0.5 cm vysokou placičku.
Vytvarované sušenky pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C asi 12-15 min, až než sušenky lehce zezlátnou.