Kakaová bublanina
Recepty, MoučníkySuroviny
- 100 g krystalového cukru
- 80 g krystalového cukru do bílků
- 7 dcl kompotovaných meruněk (bez nálevu)
- 180 g hladké mouky
- 2 lžíce kakaa
- 5 PL meruňkové šťávy
- 3 ks vejce
- 70 g másla
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- hrubá mouka na vysypání formy
- máslo na vymazání formy
Postup Kakaová bublanina
Postup přípravy receptu
-
Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Do misy dáme žĺtky, cukor a maslo, spoločne vyšľaháme do žltej peny.
Z bielkov a krupicového cukru ušľaháme tuhý bielkový sneh.
K žĺtkom postupne prisypávame múku premiešanú s práškom do pečiva, pridáme pár lyžíc marhuľovej šťavy z kompótu a kakao, nakoniec vmiešame sneh z bielkov.
Marhule zlejeme a necháme odkvapkať. Potom marhule nakrájame na menšie kúsky. Menší pekáčik s vyšším okrajom vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou. Vlejeme do neho kakaové cesto a husto poukladáme marhuľami.
Kakaovo-marhuľovú bublaninu pečieme na 170°C asi 35 minút. Upečenú bublaninu necháme vychladnúť a až potom krájame na kocky.