Kadlíkovy balené španělské půlvejce

Recepty, Mleté maso

Suroviny

2 kg vepřového masa(libového ořezu)
5 vajec
1 dcl mléka
strouhanka
bránice (jinak též blána, nec, košilka)
sůl
česnek
majoránka
mletá paprika
zelená petrželka
libeček
náplň:
uzená krkovice
vajíčka
obyčejný párek
paprika

Postup přípravy receptu

  1. Maso jsem den předem pomlel, osolil, očesnekoval, okořenil a nechal v lednici naležet.

  2. V den D jsem přidal trošku mléka, strouhanku, vajíčka, promíchal.

  3. Nakrájel jednu červenou papriku, jeden sojový párek, kousek uzené krkovice a napůlil uvařená vajíčka.

  4. Ze směsi masa jsem vždycky nabral hroudu velikosti asi necelých dvou pěstí, plácnul na kus igelitového sáčku.

  5. Druhým sáčkem jsem ten plácanec rozplacatil, položil doprostřed půlku vajíčka, na něj kousek uzeného, párek a zakryl dílkem papriky.

  6. Pak v tom igelitu uhňácal kouli. Bylo to rychlé, a ruce zůstaly čisté. Kupodivu náplň nikde nevykoukla.

  7. Vzniklou skorokouli jsem položil doprostřed rozprostřené blány, zabalil, položil na pečící papír. Celkem mě těch dělbuchů vyšlo osm kusů.

  8. Zbytky košilky (tak to nazýváme u nás) jsem ještě pokladl na a mezi jednotlivé porce.

  9. No a pak následovalo jenom posolení a pokmínování a cesta do trouby.

  10. Bohužel, udělal jsem školáckou chybu, po upečení jsem vyndal jeden kus, dal na talíř a plech se zbytkem strčil zpět do trouby. Než jsem si to uvědomil, trošku jsem to připekl. Přílohu neuvádím, dělal jsem je za účelem jídla na sobotní závody, kde se tohle konzumovalo s hořčicí, kyselýma okurkama a chlebem...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!