Kachní vývar s krémovými žampiony (po asijsku)
Recepty, PolévkySuroviny
- 1,5 l kachního vývaru
- 3 porce rýžových plochých nudlí
- 1 lžíci oleje
- 7-9 krémových žampionů
- 3 naťové cibulky
- 1 mrkev
- 1 stroužek česneku
- 2 plátky čerstvého zázvoru
- půl mladé cukety
- 3-4 lžíce rybí omáčky
- 1 lžičku cukru
- 1 lžíci rýžového octa
- čerstvý koriandr
- chilli paprička
- limetka
Postup Kachní vývar s krémovými žampiony (po asijsku)
Postup přípravy receptu
-
Nudle nejprve zalijeme studenou vodou a když změknou, přecedíme je a zalijeme vařící vodou nebo vývarem (lepší je vývar), necháme cca 5 min stát přiklopené. Všechnu zeleninu pokrájíme, česnek a zázvor jemně nasekáme.
Rozpálíme wok pánev, dáme olej a nakrájenou bílou část cibulky. Necháme zesklovatět, přidáme pokrájené žampiony, zázvor, česnek a krátce restujeme. Zalijeme horkým vývarem a povaříme 5-7 minut, vložíme plátky cuketky, proužky mrkve, cukr, ocet a rybí omáčku. Necháme jen přejít varem a odstavíme.
Do misky dáme nudle, zalijeme polévkou a posypeme nasekanou cibulkovou natí a koriandrem. Podáváme s chilli papričkou a limetkou, nakrájenou na měsíčky.