Kachní prsa v švestkové marinadě a zelí z dýně hokaido
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- kachní prsa
- 1 lžíce švestkových povidel
- 0,5 dl slivovice
- sůl
- pepř
- tymián
- dýně hokaido
- 1 palička česneku
- 1 cibule
Postup Kachní prsa v švestkové marinadě a zelí z dýně hokaido
Postup přípravy receptu
-
Do misky uděláme marinádu z povidel, slivovice a tymiánu. Prsa osolíme a opepříme. Marinádou potřeme prsa a necháme 2 hodiny v lednici odpočinout. Na rozpálené pánvi prsa opečeme 6-7 minut z každé strany. Přendáme na pekáč a dáme do trouby na cca 10 minut. Prsa vytáhneme a zabalíme do alobalu na 10 minut.
Dýni nakrouhanou na hrubém struhadle osolíme, opepříme. Na výpek dáme restovat cibuli a česnek do růžova, přidáme dýni, promícháme. Chvíli orestujeme a přidáme 2 dcl vody. Dusíme cca 10 minut.