Jogurtový koláč s rynglemi
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 800 g bílého jogurtu (2x 400g, já použila selský jogurt, následně jeden kelímek používala jako měrku)
- 1 kelímek cukr krupice
- 2 kelímky polohrubé mouky
- 1 kelímek oleje (nebo rozpuštěného másla)
- 2 vejce
- 1 kypřící prášek
- 1 kg ryngle červené (i jiné ovoce)
- Drobenka:
- 140 g polohrubé mouky
- 100 g tuku (máslo nebo Hera)
- 100 g cukru krupice
Postup Jogurtový koláč s rynglemi
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme si troubu na cca 180°C.
Smícháme jogurt, mouku, cukr, tuk, kypřicí prášek a vejce. Těsto nalijeme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech. Na něj naskládáme ovoce, já rynglemi nešetřila. Nakonec důkladně zasypeme drobenkou.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 40 minut, dokud drobenka nezezlátne.