Jogurtový koláč s rynglemi

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
800 g bílého jogurtu (2x 400g, já použila selský jogurt, následně jeden kelímek používala jako měrku)
1 kelímek cukr krupice
2 kelímky polohrubé mouky
1 kelímek oleje (nebo rozpuštěného másla)
2 vejce
1 kypřící prášek
1 kg ryngle červené (i jiné ovoce)
Drobenka:
140 g polohrubé mouky
100 g tuku (máslo nebo Hera)
100 g cukru krupice

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme si troubu na cca 180°C.

  2. Smícháme jogurt, mouku, cukr, tuk, kypřicí prášek a vejce. Těsto nalijeme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech. Na něj naskládáme ovoce, já rynglemi nešetřila. Nakonec důkladně zasypeme drobenkou.

  3. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 40 minut, dokud drobenka nezezlátne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!