Jogurtový dort

Recepty, Dorty

Suroviny

100 g jahod
500 g exotického ovoce
Náplň:
1 ks většího citronu
15 g sypké želatiny
250 g selského bílého jogurtu
150 g cukru moučka
215 g smetany ke šlehání
1 ks většího pomeranče
Náplň 1:
215 g smetany ke šlehání
1 balíček vanilkového cukru
1 balíček ztužovače šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Dortovou formu (26cm) vyložíme korpusem.

  2. Jogurt (ne nízkotučný) promícháme s cukrem. Smetanu ušleháme do tuha. Vymačkáme šťávu z citronu a pomeranče, nasypeme do ní želatinu a necháme rozpustit.

  3. Do oslazeného jogurtu vmícháme po částech rozpuštěnou želatinu. Když začne hmota tuhnout, vmícháme do ní šlehačku. Vzniklý hladký krém nalijeme na korpus, uhladíme a dáme do chladničky nejméně na 4 hodiny ztuhnout.

  4. Smetanu s vanilkovým cukrem a ztužovačem vyšleháme do tuha. Ztuhlý dort vyjmeme z ledničky, sundáme obvod formy a na povrch rozetřeme šlehačku.

  5. Nakonec jogurtový dort ozdobíme podle fantazie rozkrájeným ovocem (nešetříme). Nejvhodnější je kiwi, mochyně, ananas, liči a k zvýraznění barvy i jahody nebo hroznové víno.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!