Jogurtové žemličky, bulky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Preferment:
150 g vody
100 g žitné celozrnné mouky jemné
50 g pšeničné chlebové mouky
1-2 g čerstvého droždí
Těsto:
100 g bílého jogurtu
50 g vody
30 g oleje
2 kl soli
350 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme suroviny na preferment a necháme 10-12 hodiny kvasit.

  2. K hotovému prefermentu přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme 1-2 hodiny vykynout.

  3. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10-12 dílků a z každého uděláme bulku. Bulky pak dáme knout buď přímo na plech s pečícím papírem (a upečeme jako bulky) nebo je narazíme a necháme vykynout a upečeme jako raženky (kaiserky) v dobře vyhřáté troubě (220 °C/20 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!