Makrela v alobalu
Recepty, RybySuroviny
- 3 makrely
- půlka kostky másla
- 3 stroužky česneku
- oregano
- majoránka (petržel, kopr) záleží na chuti
- grilovací kořeni
- 0,5 citronu
- alobal
- provázek
- sůl
- pepř
Postup Makrela v alobalu
Postup přípravy receptu
-
Makrelu rozřízneme, vykucháme, omyjeme, usušíme.
Do změklého másla přidáme rozmačkaný česnek, grilovací koření bylinky- lepší čerstvé, jdou i sušené. Nastrouháme kůru z půlky citronu, opepříme, osolíme. Máslo poctivě promělníme.
Makrely osolíme vevnitř i povrchu a dovnitř naládujeme pastu z domácího bylinkového másla.
Makrelu položíme na alobal s kolečkem citronu a společně zabalíme pevně do alobalu, převážeme provázkem, aby se makrela dělala ve vlastní šťávě s máslem a kořením, dáváme do předehřáté trouby asi na 200°C tak na 30 minut.