Losos se sýrovo-koprovou omáčkou
Recepty, RybySuroviny
- 3 filety lososa (mraženého)
- 200 ml smetany
- 2 lžičky sýru Philadelphia
- 30 g tvrdého sýra
- 1 lžička másla
- kopr
- 1 stroužek česneku
- sůl (nebo zeleninový bujon na dochucení)
Postup Losos se sýrovo-koprovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Filety lososa dáme do zapékací misky a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupnů (horkovzdušná). Pečeme 20 minut.
Mezitím připravíme omáčku. Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme sýr Philadelphia, na kostičky pokrájený tvrdý sýr a nasekaný čerstvý kopr.
Jakmile se začne směs vařit přidáme utřený česnek a máslo na zjemnění. Dochutíme solí nebo zeleninovým bujonem.
Filety lososa vyndáme, slijeme přebytečnou vodu a přelijeme je připravenou omáčkou.
Vrátíme do trouby, teplotu zvýšíme na 200 stupnů a pečeme ještě 10 minut. Podáváme s pečeným nebo vařeným bramborem.