Losos se sýrovo-koprovou omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

3 filety lososa (mraženého)
200 ml smetany
2 lžičky sýru Philadelphia
30 g tvrdého sýra
1 lžička másla
kopr
1 stroužek česneku
sůl (nebo zeleninový bujon na dochucení)

Postup přípravy receptu

  1. Filety lososa dáme do zapékací misky a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupnů (horkovzdušná). Pečeme 20 minut.

  2. Mezitím připravíme omáčku. Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme sýr Philadelphia, na kostičky pokrájený tvrdý sýr a nasekaný čerstvý kopr.

  3. Jakmile se začne směs vařit přidáme utřený česnek a máslo na zjemnění. Dochutíme solí nebo zeleninovým bujonem.

  4. Filety lososa vyndáme, slijeme přebytečnou vodu a přelijeme je připravenou omáčkou.

  5. Vrátíme do trouby, teplotu zvýšíme na 200 stupnů a pečeme ještě 10 minut. Podáváme s pečeným nebo vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!