Lín na roštu s limetou
Recepty, RybySuroviny
- Lín dle počtu strávníků (u nás 4)
- limetka
- sůl
- polohrubá mouka
- Bylinkové máslo:
- 1/2 kostky másla
- hrst čerstvých bylinek:
- petrželka
- tymián
- šalvěj
- libeček
- pažitka
Postup Lín na roštu s limetou
Postup přípravy receptu
-
Ryby omyjeme, nasolíme zevnitř i zvenku, prokapeme šťávou z limetky a necháme chvíli odležet. Smichame mouku s morskou soli a ryby v mouce poradne cele obalime.
Na plech si dáme půl sklenky vody, do ní postavíme rošt a na něm v troubě při 180°C pečeme líny, ve finále tomu dáme plný výkon pro zlatavou barvičku.
Na talíři potřeme ryby bylinkovým máslem a pokapeme citronovou nebo limetovou šťávou. Podávala jsem s bramborovými oříšky v bylinkách, viz odkaz v poznámkách. Na bylinkové máslo vymícháme změklé máslo s bylinkami a solí dle chuti.