Lín na roštu s limetou

Recepty, Ryby

Suroviny

Lín dle počtu strávníků (u nás 4)
limetka
sůl
polohrubá mouka
Bylinkové máslo:
1/2 kostky másla
hrst čerstvých bylinek:
petrželka
tymián
šalvěj
libeček
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Ryby omyjeme, nasolíme zevnitř i zvenku, prokapeme šťávou z limetky a necháme chvíli odležet. Smichame mouku s morskou soli a ryby v mouce poradne cele obalime.

  2. Na plech si dáme půl sklenky vody, do ní postavíme rošt a na něm v troubě při 180°C pečeme líny, ve finále tomu dáme plný výkon pro zlatavou barvičku.

  3. Na talíři potřeme ryby bylinkovým máslem a pokapeme citronovou nebo limetovou šťávou. Podávala jsem s bramborovými oříšky v bylinkách, viz odkaz v poznámkách. Na bylinkové máslo vymícháme změklé máslo s bylinkami a solí dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!