Hovězí kýta na dubácích

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

hovězí kýta (ořech)
hrst sušených hub (dubáci vcelku)
2 střední cibule
3 stroužky česneku
drcený kmín
mletý pepř
sůl
sádlo
hladká mouka na zahuštění
hovězí bujón

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí ořech na sádle ze všech stran orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme cibuli nakrájenou na céčka, česnek na plátky, namočené sušené houby, podlijeme bujónem, přikryjeme víkem a vložíme do rozpálené trouby na 250°C.

  2. Po půlhodině stáhneme teplotu na 150°C a za občasného podlévání a polévání pečeme další 1,5-2 hodiny.

  3. Půl hodiny před dokončením přidáme k masu hřiby dubáky.

  4. Hotové maso vyjmeme a uchováme v teple.

  5. Výpek zahustíme roztřepkou z hladké mouky a hovězího bujónu, provaříme, případně dosolíme. Jako přílohu jsem použil rýži parboiled.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!