Bavorská škvarková pomazánka
Recepty, PomazánkySuroviny
- 300 - 500 g vepřového boku bez kůže(mohou být rovnou škvarky)
- 1 vajíčko uvařené natvrdo
- 1 větší jablko
- 2 bobkové listy
- 1 kyselá okurka
- 1 cibule
- celý pepř
- mletý pepř
- sůl
- ještě můžeme přidat:
- 1 lžičku kremžské hořčice (nedávala jsem)
- pažitka (nemusí být)
Postup Bavorská škvarková pomazánka
Postup přípravy receptu
-
Vepřový bok nakrájíme na kostky asi 2 cm, dáme do hrnce a necháme pomalu ohřívat. Když se tuk začíná škvařit, osolíme, dáme celý pepř, bobkové listy a jablko nakrájené na čtvrtky. Necháme škvařit tak dlouho, až se ze zbytků masa udělají zlatavé škvarečky.
Necháme lehce vychladnout a scedíme sádlo, odstraníme kuličky pepře a zbytky z jablka a škvarky na jemno nasekáme - já jsem použila ruční mixer a škvarky rozmixovala, do nich přimíchat trochu odlitého sádla.
Cibuli, vajíčko a okurku také na jemno usekáme - já jsem nastrouhala a cibuli nakrájela na jemno a přidáme ke škvarkům, promícháme, doladíme solí, pepřem a přidáme pažitku nadrobno pokrájenou a jdeme mazat jakékoliv pečivo, nejlepší je chleba, můžeme ozdobit podle svého.