Odpalované věnečky s máslovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

menší hrneček (hořčičák 1,5 dcl) vody
menší hrneček oleje
sůl
16 dkg hladké mouky
4 pudinky vanilkové
7 vajec
1 l mléka
250 g másla
200 g mletého cukru
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Vodu, olej a sůl svaříme v hrnci, přisypeme mouku a vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout a zašleháme 5 vajec.

  2. Dáme do cukrářského sáčku a děláme na plech věnečky (lze i lžičkou).

  3. Pečeme na 220°C, aspoň 5 minut neotvírat troubu (jinak spadnou) a vypéct dorůžova.

  4. Připravíme si krém: Vyšlehat v misce 2 vajíčka, 4 pudinky a ml. cukr.

  5. Zvlášť si svaříme mléko v hrnci. Ještě horké zašleháme k vajíčkům a pak celou směs dáme provařit. Necháme vychladnout.

  6. V misce si vyšleháme máslo + vanilkový cukr, a zvlášť krém a spojime dohromady v máslový krém.

  7. Plníme jimi věnečky rozřezané vejpůl a slepujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!