Odpalované věnečky s máslovým krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- menší hrneček (hořčičák 1,5 dcl) vody
- menší hrneček oleje
- sůl
- 16 dkg hladké mouky
- 4 pudinky vanilkové
- 7 vajec
- 1 l mléka
- 250 g másla
- 200 g mletého cukru
- 1 vanilkový cukr
Postup Odpalované věnečky s máslovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Vodu, olej a sůl svaříme v hrnci, přisypeme mouku a vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout a zašleháme 5 vajec.
Dáme do cukrářského sáčku a děláme na plech věnečky (lze i lžičkou).
Pečeme na 220°C, aspoň 5 minut neotvírat troubu (jinak spadnou) a vypéct dorůžova.
Připravíme si krém: Vyšlehat v misce 2 vajíčka, 4 pudinky a ml. cukr.
Zvlášť si svaříme mléko v hrnci. Ještě horké zašleháme k vajíčkům a pak celou směs dáme provařit. Necháme vychladnout.
V misce si vyšleháme máslo + vanilkový cukr, a zvlášť krém a spojime dohromady v máslový krém.
Plníme jimi věnečky rozřezané vejpůl a slepujeme.