Grilované špízy z mečouna v marinádě

Recepty, Ryby

Suroviny

větší a silnější filet z Mečouna (lze dělat z ryb které nemají kosti nebo jen málo)
4 nasekané stroužky česneku
4 lžíce petrželky (nebo pažitky)
olivový olej dle potřeby
citronová šťáva z 1 citronu
asi 7 cherry rajčátek (nebo 1 velké rajče)
1 čerstvá paprika
2 menší cibule
Cayenský pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mečouna omyjeme, odřežeme kůži a vysušíme, osolíme a opepříme.

  2. Do mísy si připravíme marinádu: olivový olej+pažitku+šťávu z citronu+cibuli nakrájenou na kroužky+papriku na čtverečky+cherry rajčátka na půlky(nebo velké na kolečka a osolíme-ne moc, rybu máme taky solenou a všechno ručně a jemně promícháme.

  3. Mečouna si nakrájíme na krychličky a zamícháme je do připravené marinády a dáme přes noc do lednice (stačí i na 2 hodiny.

  4. Potom si vezmeme špejle, nebo delší jehly a napícháme střídavě suroviny z marinády s rybím masem.

  5. Zbude nám ochucená marináda, kterou potíráme mečouna celou dobu grilování.

  6. Na grilu můžeme opéci nebo ohřát uvařené studené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!