Grilované špízy z mečouna v marinádě
Recepty, RybySuroviny
- větší a silnější filet z Mečouna (lze dělat z ryb které nemají kosti nebo jen málo)
- 4 nasekané stroužky česneku
- 4 lžíce petrželky (nebo pažitky)
- olivový olej dle potřeby
- citronová šťáva z 1 citronu
- asi 7 cherry rajčátek (nebo 1 velké rajče)
- 1 čerstvá paprika
- 2 menší cibule
- Cayenský pepř
- sůl
Postup Grilované špízy z mečouna v marinádě
Postup přípravy receptu
-
Mečouna omyjeme, odřežeme kůži a vysušíme, osolíme a opepříme.
Do mísy si připravíme marinádu: olivový olej+pažitku+šťávu z citronu+cibuli nakrájenou na kroužky+papriku na čtverečky+cherry rajčátka na půlky(nebo velké na kolečka a osolíme-ne moc, rybu máme taky solenou a všechno ručně a jemně promícháme.
Mečouna si nakrájíme na krychličky a zamícháme je do připravené marinády a dáme přes noc do lednice (stačí i na 2 hodiny.
Potom si vezmeme špejle, nebo delší jehly a napícháme střídavě suroviny z marinády s rybím masem.
Zbude nám ochucená marináda, kterou potíráme mečouna celou dobu grilování.
Na grilu můžeme opéci nebo ohřát uvařené studené brambory.