Jemné mocca řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- (Korpus)
- 100 g polohrubé mouky
- 100 g hladké mouky
- 200 g pískového cukru
- 5 vajec
- 10 lžic vody
- 9 lžic oleje
- 2 vrchovaté lžičky instantní kávy
- špetka soli
- Krém
- 1/4 l mléka
- 150 g cukru
- 1 vanilkový puding
- 1 lžíčka instantní kávy
- 250 g změklého másla
Postup Jemné mocca řezy
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme si troubu na 180°C.
Všechna vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme se špetkou soli do pevného sněhu. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kávu a prošleháme. Přidáme bílky, opatrně promícháme a po troškách postupně vmícháme mouku.
Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 20 minut.
Připravíme si krém: Z odměřené dávky mléka si odděláme asi 5 lžic a smícháme s pudinkovým práškem. Ostatní mléko dáme do kastrolku, přidáme kávu, cukr, přivedeme k varu, přilijeme v mléce rozmíchaný pudink a minutu povaříme. Necháme za občasného míchání vychladnout a vyšleháme postupným přidáváním pudinku do změklého másla v hladký krém.
Upečený korpus rozřízneme na tří části. Dvě z nich potřeme krémem a všechny tři naskládáme na sebe. Namažeme krémem i boky a dáme vychladit.
Vychlazené nakrájíme a dozdobíme čokoládou, případně pro hosty před podáváním šlehačkou (živočišnou, žádné rostlinné tuky) pro luxusnější zážitek pro chuťové buňky.