Jemné kynuté tvarohové koláčky
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 2 kostky čerstvého droždí
- 120 g práškového cukru
- 200 g hladké mouky
- 500 g polohrubé mouky
- 1/2 lžičky soli
- 2 lžičky citronové kůry
- 2 vejce
- cca 250 ml mléka
- 1 žloutek
- 100 g másla (já použila Heru)
- 100 g sádla nebo oleje
- 1 vejce na potření
- Tvarohová nádivka:
- 2 kostky tvarohu
- 1-2 vejce
- cukr dle chuti
- vanilkový cukr
- rum dle chuti a stavu jater
- na dozdobení
- marmeláda (raději kyselkavější)
Postup Jemné kynuté tvarohové koláčky
Postup přípravy receptu
-
Zaděláme si kvásek a necháme jej v teple vyběhnout.
Obě mouky prosejeme. Přidáme sůl, cukr, citronovou kůru, kvásek, vejce, žloutek a rozpuštěné máslo s olejem. Zbylým mlékem zaděláme těsto a necháme jej na teplém místě cca hodinu kynout.
Z těsta vyválíme plát a pomocí skleničky vykrojíme kolečka a přeneseme je na plech vyložený pečicím papírem.
Okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Střed každého kousku dnem malé skleničky stlačíme a naplníme jej nádivkou.
Dozdobíme marmeládou.
V troubě předehřáté na 200°C upečeme dozlatova.