Jemné kynuté tvarohové koláčky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2 kostky čerstvého droždí
120 g práškového cukru
200 g hladké mouky
500 g polohrubé mouky
1/2 lžičky soli
2 lžičky citronové kůry
2 vejce
cca 250 ml mléka
1 žloutek
100 g másla (já použila Heru)
100 g sádla nebo oleje
1 vejce na potření
Tvarohová nádivka:
2 kostky tvarohu
1-2 vejce
cukr dle chuti
vanilkový cukr
rum dle chuti a stavu jater
na dozdobení
marmeláda (raději kyselkavější)

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme si kvásek a necháme jej v teple vyběhnout.

  2. Obě mouky prosejeme. Přidáme sůl, cukr, citronovou kůru, kvásek, vejce, žloutek a rozpuštěné máslo s olejem. Zbylým mlékem zaděláme těsto a necháme jej na teplém místě cca hodinu kynout.

  3. Z těsta vyválíme plát a pomocí skleničky vykrojíme kolečka a přeneseme je na plech vyložený pečicím papírem.

  4. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Střed každého kousku dnem malé skleničky stlačíme a naplníme jej nádivkou.

  5. Dozdobíme marmeládou.

  6. V troubě předehřáté na 200°C upečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!