Jelení kostky na pepři z pomalého hrnce

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

500 g jelení kýty
špetku drceného pepře
špetku sečuánského pepře
špetku cayenského pepře
sůl
200 ml černého piva
fazolky
slanina
lžíce oleje
brambory
2 cibule

Postup přípravy receptu

  1. Maso naložíme do pepřů a deci oleje. Připravíme si kastrůlek a v něm osmahneme do zlatova cibuli pokrájenou na kostičky.

  2. Přidáme maso a necháme zatáhnout. Pak přendáme do pomalého hrnce, podlijeme hrnkem vody a pivem. Pomalíme 7 hodin na Low.

  3. Pak zahustíme a dochutíme solí, popřípadě sečuánským mletým pepřem.

  4. Fazolky předvaříme krátce v osolené vodě a pak vhodíme do studené vody. Na másle pak orestujeme slaninu a přidáme fazolky.

  5. Krátce orestujeme, osolíme a opepříme. Podáváme s různě upravenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!