Jehněčí s povidlovou omáčkou

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 kg jehněčího masa (jakékoliv, já jsem měla lopatky)
100 g uzené slaniny
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky rozdrceného rozmarýnu (pokud je čerstvý, méně)
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
5 kuliček jalovce
1 lžička hořčičných semínek
1-2 lžíce švestkových povidel
špetka skořice
několik kapek citrónové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Jahňacie mäso prešpikujeme slaninou, okoreníme a osolíme.

  2. Uložíme do pekáčika, posypeme rozmarínom, polejeme olejom.

  3. Priložíme bobkový list, nové korenie, borievky a horčičné semienka, podlejeme vodou a prikryté dusíme v rúre cca 1,5 hodiny (skontrolujeme, či je mäso mäkké).

  4. Potom odkryjeme, ak treba, podlejeme horúcu vodu (tak, aby sme mali dostatok šťavy, ale aby v konečnom výsledku nebola príliš riedka ako voda) a odkryté pečieme ešte 20 minút.

  5. Mäso vyberieme, udržiavame ho v teple.

  6. Šťavu precedíme, vmiešame do nej lekvár, ochutíme štipkou škorice a rozvaríme. Ak treba, šťavu dosolíme. Nakoniec pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy.

  7. Mäso podávame preliate šťavou. Ako príloha môže byť ryža, tarhoňa, kuskus, podľa chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!