Rybí filé s máslovou omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

4 porce rybího filé
máslo (na opečení filé + 3 lžíce na jíšku + 125 g na omáčku)
4 žloutky
3 lžíce hladké mouky
500 ml vývaru
4 lžíce sardelové pasty
šťáva z citrónu
hladkolistá petrželka
bílý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Filé zakapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Poté osolíme, opepříme a opečeme na másle. Udržujeme teplé.

  2. Ze tří lžic másla a tří lžic mouky upražíme bledou jíšku, kterou zalijeme vývarem, provaříme a necháme vychladnout. Do vychladlé vmícháme žloutky.

  3. V jiném kastrůlku rozehřejeme půlku kostky másla, zakapeme šťávou z jednoho citrónu, přidáme vývar s jíškou, sardelovou pastu, pepř a nasekanou petrželku. Podle chuti přisolíme a provaříme na potřebnou hustotu. Po celou dobu přípravy omáčky ji prošleháváme metličkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!