Rybí filé s máslovou omáčkou
Recepty, RybySuroviny
- 4 porce rybího filé
- máslo (na opečení filé + 3 lžíce na jíšku + 125 g na omáčku)
- 4 žloutky
- 3 lžíce hladké mouky
- 500 ml vývaru
- 4 lžíce sardelové pasty
- šťáva z citrónu
- hladkolistá petrželka
- bílý pepř
- sůl
Postup Rybí filé s máslovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Filé zakapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Poté osolíme, opepříme a opečeme na másle. Udržujeme teplé.
Ze tří lžic másla a tří lžic mouky upražíme bledou jíšku, kterou zalijeme vývarem, provaříme a necháme vychladnout. Do vychladlé vmícháme žloutky.
V jiném kastrůlku rozehřejeme půlku kostky másla, zakapeme šťávou z jednoho citrónu, přidáme vývar s jíškou, sardelovou pastu, pepř a nasekanou petrželku. Podle chuti přisolíme a provaříme na potřebnou hustotu. Po celou dobu přípravy omáčky ji prošleháváme metličkou.