Jednoduché vepřo-knedlo-zelo

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 bramborové knedlíky
2 zelí ve skle
mouka
celý kmín
cukr krystal
4x cibule
800-1000 g vepřová pečeně vcelku
mletá paprika
sojová omáčka
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pekáč vymažeme olejem. Nakrájíme na jemno 3 cibule, dáme do pekáče. Omyté maso nakrájíme na větší kostky, naskládáme do plechu.

  2. Zasypeme paprikou, zastříkneme sojovou omáčkou, osolíme, opepříme, podlijeme vodou aby maso bylo ponořené. Dáme péct do trouby na 200°C, pečeme dokud se maso jemně nerozpadá a nezapomínáme každých 15 minut kontrolovat a podlévat.

  3. Zelí dáme do kastrolu, zasypeme kmínem, přisolíme, přilijeme trochu vody a 20 minut vaříme. zaprášíme moukou a necháme zhoustnout.

  4. Bokem opražíme na jemno krájenou cibulku s trochou cukru, může být pěkně do hněda. A přimícháme do zelí. Podáváme s bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!