Játrové knedlíčky

Recepty, Polévky

Suroviny

100 g vepřových jater (kuřecích)
1 malá cibule
70 g strouhanky
oříšek másla
1 stroužek česneku
sůl
pepř
majoránka
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku si rozehřejeme máslo. Na něm osmahneme najemno nakrájenou cibuli dosklovata. Na cibulku nasypeme strouhanku a opékáme asi 2 minuty. Vypneme a necháme vychladnout.

  2. Mezitím si nameleme játra. Do mísy s namletými játry přidáme osmahnutou strouhanku, špetku majoránky, vejce, prolisovaný česnek a podle chuti dosolíme a dopepříme. Pokud by byla směs ještě řídká, přidáme strouhanku.

  3. Namočíme si ruce a tvarujeme knedlíčky. Odkládáme je na prkénko a pak je všechny najednou nasypeme do vroucí vody. Doba vaření je závislá na velikosti knedlíčků Zkusíme překrojením.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!