Játrové knedlíčky
Recepty, PolévkySuroviny
- 100 g vepřových jater (kuřecích)
- 1 malá cibule
- 70 g strouhanky
- oříšek másla
- 1 stroužek česneku
- sůl
- pepř
- majoránka
- 1 vejce
Postup Játrové knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
V kastrůlku si rozehřejeme máslo. Na něm osmahneme najemno nakrájenou cibuli dosklovata. Na cibulku nasypeme strouhanku a opékáme asi 2 minuty. Vypneme a necháme vychladnout.
Mezitím si nameleme játra. Do mísy s namletými játry přidáme osmahnutou strouhanku, špetku majoránky, vejce, prolisovaný česnek a podle chuti dosolíme a dopepříme. Pokud by byla směs ještě řídká, přidáme strouhanku.
Namočíme si ruce a tvarujeme knedlíčky. Odkládáme je na prkénko a pak je všechny najednou nasypeme do vroucí vody. Doba vaření je závislá na velikosti knedlíčků Zkusíme překrojením.