Jarní kotleta s glazovanou karotkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 6 ks vepřové kotlety
- 2 střední cibule
- 1/2 litru vývaru z kostí
- 6 ks mladé karotky
- máslová jíška
- máslo
- cukr
- vepřové sádlo
- sůl
- pepř
Postup Jarní kotleta s glazovanou karotkou
Postup přípravy receptu
-
Vepřové kotlety osolíme a bohatě opepříme.
Takto okořeněné kotlety obalíme v hladké mouce a na trošce rozpáleného sádla zprudka opečeme z obou stran.
Jakmile jsou kotlety do zlatova opečené, přendáme je do připraveného hrnce.
Na výpeku v pánvi opečeme nadrobno nakrájené cibule do zlatavé barvy.
Do takto orestované cibule, přidáme ½ litru vývaru z kostí. Obsah pánve přelijeme do hrnce ke kotletám a dusíme do měkka 30 minut.
Jakmile jsou kotlety měkké, tak je vyndáme z hrnce a vzniklou silnou šťávu lehce zahustíme máslovou jíškou a necháme ještě 10 minut provařit.
Podáváme s vařenou rýží a lehce glazovanými plátky karotky, které vytvoříme na pánvi za použití oříšku rozpuštěného másla a lžičky cukru.
Porce masa ozdobíme plátky vařeného vejce.