Jahodové srdce s kakaem
Recepty, DortySuroviny
- jahody
- 1 bílek
- 1 lžička citronové šťávy
- moučkový cukr
- čokoládový toping
- Těsto:
- 1 hrnek hrubé mouky
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 3/4 hrnku oleje
- 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- citronová šťáva
- citronová kůra
- 2 vejce
- 1,25 hrnku mléka
- kakao
- Náplň:
- 1 vanilkový puding
- 1,5 hrnku mléka
- 10-12 lžic cukru
- 50 g másla
- 1 kelímek zakysané smetany
Postup Jahodové srdce s kakaem
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na těsto rozmícháme šlehačem a dáme péci do formy tvaru srdce, anebo na klasický plech z kterého poté srdce vykrojíme.
Z uvařeného pudingu (trošku zchládlý) a zbylých surovin vyšleháme náplň. Srdce překrojíme v půli a naplníme.
Potřeme bílkovou polevou (bílek, moučkový cukr, citr.šť) a ozdobíme jahodami. Před podáváním polijeme topingem.