Jahodové srdce s kakaem

Recepty, Dorty

Suroviny

jahody
1 bílek
1 lžička citronové šťávy
moučkový cukr
čokoládový toping
Těsto:
1 hrnek hrubé mouky
1,5 hrnku polohrubé mouky
3/4 hrnku oleje
1 sáček kypřícího prášku do pečiva
1 vanilkový cukr
citronová šťáva
citronová kůra
2 vejce
1,25 hrnku mléka
kakao
Náplň:
1 vanilkový puding
1,5 hrnku mléka
10-12 lžic cukru
50 g másla
1 kelímek zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto rozmícháme šlehačem a dáme péci do formy tvaru srdce, anebo na klasický plech z kterého poté srdce vykrojíme.

  2. Z uvařeného pudingu (trošku zchládlý) a zbylých surovin vyšleháme náplň. Srdce překrojíme v půli a naplníme.

  3. Potřeme bílkovou polevou (bílek, moučkový cukr, citr.šť) a ozdobíme jahodami. Před podáváním polijeme topingem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!