Jahodové nepečené řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- dlouhé cukrářské piškoty
- 250 g jahod
- 120 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 želatinový ztužovač zastudena
- 1 červené dortové želé
Postup Jahodové nepečené řezy
Postup přípravy receptu
-
Čtverhranou zapékací misku si vyložíme piškoty. Jahody odstopkujeme, přisypeme k nim oba cukry a rozmixujeme je. Šlehačku vyšleháme dotuha a lehce vmícháme do rozmixovaných jahod. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu, opatrně vmícháme do jahodové směsi a ihned zalijeme připravené piškoty v misce.
Dezert vložíme do lednice a necháme dobře vychladit. Pak si připravíme podle návodu dortové želé a velmi opatrně zalijeme ztuhlý dezert. Opět necháme v chladu ztuhnout a pak teprve podáváme.