Zapékané dubenecké bramborové špalíčky s ředkví, žampióny a sýrem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 850 g bramborových knedlíků
- 120 g žampiónů
- 100 g uzeného vařeného masa
- 100 g jemné Spišské klobásy
- 120 g strouhaného Ementálu
- 100 ml smetany na vaření
- 1 jarní cibulka
- 4 velké červené ředkvičky
- 1 žlutá paprika
- olivový olej
- sušený česnek
- 2 vejce
Postup Zapékané dubenecké bramborové špalíčky s ředkví, žampióny a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Na olivovém oleji zpěníme pokrájenou jarní cibulku, přidáme k ní česnek na plátky pokrájený, pokrájené vařené uzené maso, jemnou spišskou klobásku a zarestujeme.
Pak pokrájíme žampionky na plátky, papriku na proužky, ředkvičky a přidáme bramborové špalíčky a vše pak ještě zprudka zamícháme a dál osmahneme.
Když je vše orestované, přilijeme smetanu, přisypeme strouhaný sýr a vše zamícháme, podle potřeby okořeníme.
Vložíme do pekáčku, zalijeme vejci a dáme asi na 20 minut na 180 stupňů upéci do zlatova. Podáváme s okurkovým salátem.