Pampeliškový domácí med

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

250-300 ks pampeliškových květů
1kg krystalového cukru
1 l vlažné vody
3 polévkové lžíce citrónové šťávy(citronka)

Postup přípravy receptu

  1. 250-300 ks pampeliškových květů si šetrně omyjeme, abychom nesmyli pyl, ale pouze povrchové nečistoty.

  2. Odměříme si 1 l vlažné vody a pampelišky necháme louhovat 24 hodin (v průběhu louhování můžeme květy holou rukou jednou - dvakrát promíchat a zmáčknout, tak aby nám pustili co nejvíc vitamínů).

  3. Po uplynutí doby scedíme výluh přes sítko a květy pořádně do sucha vymačkáme. Nálev vložíme do hrnce, přidáme 1 kg cukru a 3 polévkové lžíce citrónové šťávy nebo citronky.

  4. Vaříme 70-80 minut. Po té med odstavíme, chvíli počkáme a naléváme do připravených skleniček.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!