Pampeliškový domácí med
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 250-300 ks pampeliškových květů
- 1kg krystalového cukru
- 1 l vlažné vody
- 3 polévkové lžíce citrónové šťávy(citronka)
Postup Pampeliškový domácí med
Postup přípravy receptu
-
250-300 ks pampeliškových květů si šetrně omyjeme, abychom nesmyli pyl, ale pouze povrchové nečistoty.
Odměříme si 1 l vlažné vody a pampelišky necháme louhovat 24 hodin (v průběhu louhování můžeme květy holou rukou jednou - dvakrát promíchat a zmáčknout, tak aby nám pustili co nejvíc vitamínů).
Po uplynutí doby scedíme výluh přes sítko a květy pořádně do sucha vymačkáme. Nálev vložíme do hrnce, přidáme 1 kg cukru a 3 polévkové lžíce citrónové šťávy nebo citronky.
Vaříme 70-80 minut. Po té med odstavíme, chvíli počkáme a naléváme do připravených skleniček.