Jáhly s ačokčou

Recepty, Přílohy

Suroviny

200 g jáhel
500 ml vody
300 g ačokči
400 g rajčat
1 cibule
3 prolisované stroužky česneku
olej
1 lžička zázvoru
1 lžička chilli
1 lžička kari
1 lžička mleté papriky
½ lžičky římského kmínu
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pšeno (jáhly) zalejeme vodou a varíme, kým doň všetka voda nevsiakne.

  2. Ačokču narežeme na rezance, podlejeme 3 lyžicami vody a povaríme 5 min.

  3. Na panvici na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájané paradajky a všetky koreniny. 10 minút restujeme.

  4. Pšeno vidličkou našuchoríme, pridáme ačokču a pripravené paradajky a premiešame.

  5. Podávame ako prílohu k mäsu alebo samostatne ako bezmäsité jedlo so zeleninovým šalátom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!