Jáhly s ačokčou
Recepty, PřílohySuroviny
- 200 g jáhel
- 500 ml vody
- 300 g ačokči
- 400 g rajčat
- 1 cibule
- 3 prolisované stroužky česneku
- olej
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžička chilli
- 1 lžička kari
- 1 lžička mleté papriky
- ½ lžičky římského kmínu
- pepř
- sůl
Postup Jáhly s ačokčou
Postup přípravy receptu
-
Pšeno (jáhly) zalejeme vodou a varíme, kým doň všetka voda nevsiakne.
Ačokču narežeme na rezance, podlejeme 3 lyžicami vody a povaríme 5 min.
Na panvici na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájané paradajky a všetky koreniny. 10 minút restujeme.
Pšeno vidličkou našuchoríme, pridáme ačokču a pripravené paradajky a premiešame.
Podávame ako prílohu k mäsu alebo samostatne ako bezmäsité jedlo so zeleninovým šalátom.