Jablkový koláč se smetanou

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g hladké mouky
250 g másla nebo Hery
100 g moučkového cukru
2 vejce
1 prášek do pečiva
Náplň:
300-400 g zakysané smetany
1 kelímek smetany na šlehání
150 g cukru krupice
3 vejce
4-5 lžic hladké mouky
Drobenka:
50 g změklého másla
100 g hrubé mouky
100 g krystalového cukru
1 vanilkový cukr
ovoce výraznější chuti (ostružiny, maliny, jablka...)

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto a dáme vychladit do ledničky. Zakysanou smetanu, šlehačku na šlehání smícháme s vejci a cukrem a zahustíme moukou na hladký kašovitý krém.

  2. Z másla, mouky a cukru uděláme drobenku. Vychlazené těsto rozválíme a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení.

  3. Posypeme ho ovocem, zalijeme rovnoměrně náplní a posypeme drobenkou. Pečeme při 190°C cca 30-40 minut, do zrůžovění povrchu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!