Panenka plněná švestkou s nivovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové panenky
8 sušených švestek
naložených v trošce rumu
100 g nivy
2 lžíce oleje
100 ml smetany
1/2 lžičky naloženého zeleného pepře
sůl
mletý pepř
trochu grilovacího koření

Postup přípravy receptu

  1. Panenku jsem očistila, nožem udělala dovnitř otvor do kterého jsem dala švestky a kousek nivy. Potřela olejem smíchaným s troškou grilovacího koření a pepřem. Nesolila jsem, dosolíme až po upečení.

  2. Nechat 2 hodiny uležet, poté zprudka opéct na rozpáleném oleji. Troubu vyhřát na 200 °C a pečeme 20 minut.Do zbylého výpeku jsem nalila smetanu rozdrobila nivu a dala zelený pepř. Zredukovala na potřebnou hustotu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!