Jablková buchta s čokoládou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g jablek nastrouhaných na hrubo
- 300 g polohrubé mouky
- 150-200 g cukru (podle kyselosti jablek)
- 2 vejce
- 150 g rozpuštěného másla nebo Hery
- 100-150 ml mléka
- 60 g hořké čokolády
- 2 lžíce mletých ořechů
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžíce rumu
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička skořice
- špetka soli
- Poleva:
- 100 g hořké nebo mléčné čokolády
- 200 g zakysané smetany
- plátky mandlí
Postup Jablková buchta s čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Mléko ohřejeme a rozpustíme v něm čokoládu, nesmí vařit. Smícháme mouku se všemi sypkými surovinami. Přidáme jablka, máslo, mléko, vejce a rum.
Vše pořádně promícháme. Těsto by mělo být polotekuté. Připravíme vyšší plech (30x40) s pečícím papírem.
Těsto na plech nalijeme a uhladíme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 st. asi 30-35 minut. Na polevu rozpustíme nad parou čokoládu a smícháme se smetanou.
Polevu natíráme na zchladlou buchtu a posypeme mandlemi. Necháme chvíli ztuhnout a nakrájíme na porce.