Jablečný závin s chutí čokolády
Recepty, MoučníkySuroviny
- Klasické kynuté těsto:
- 250 g hladké mouky
- 250 g polohrubé mouky
- špetka soli
- 60 g cukru krupice
- 60 ml oleje
- 1 vejce
- 1 kostka droždí
- 250 ml vlažného mléka
- na ochucení jsem přidala lžičku skořice
- Náplň:
- 500 g nastrouhaných jablek (nemusíme loupat)
- 100 g skořicového cukru (100 g cukru jsem promíchala s 1/2 kl lžičky skořice)
- 2 čokoládové pudinkové prášky
- 1 rozšlehané vejce na potření
Postup Jablečný závin s chutí čokolády
Postup přípravy receptu
-
Těsto buď smícháme v míse - nejprve vše sypké, pak vlažné mléko + droždí, nechat 5 min. vzkypět, přidat zbytek a vypracovat těsto nebo jako já, použijeme domácí pekárnu. Necháme asi hodinu vykynout.
Zatím, co těsto kyne, připravíme náplň - nastrouháme jablka a smícháme se zbytkem ingrediencí.
Vykynuté těsto rozdělíme na dvě poloviny, z každé vyválíme plát, který potřeme polovinou náplně. Svineme a přeneseme na plech s pečícím papírem. Necháme ještě asi 15 min. kynout - mezitím rozehřejeme troubu.
Záviny potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 180°asi 30 min. - zkoušíme špejlí. Krájíme až vychladlé.