Jablečný makovec (DlabemeZdrave)
Recepty, MoučníkySuroviny
- 330 g bílého jogurtu
- 170 ml obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj + voda dle návodu)
- 2 lžíce oleje
- 300 g nastrouhaných jablek
- 3 vejce
- 220 g máku
- 100 g fruktosy
- 10 g vanilkové fruktosy (vanilkový cukr light)
- 220 g celozrnné pšeničné mouky
Postup Jablečný makovec (DlabemeZdrave)
Postup přípravy receptu
-
Troubu si dáme předehřát na 175°C.
Oddělíme bílky od žloutků.
K bílkům přidáme vanilkový cukr a špetku soli. Vyšleháme tuhý sníh.
V míse vyšleháme žloutky s fruktosou do pěny. K pěně přidáme jogurt, mléko a olej. Poté přidáme mák a mouku.
Vmícháme nahrubo nastrouhaná jablka a celé těsto nakonec opatrně zabalíme do sněhu.
Vylijeme do vymazané formy a pečeme 35-40min, propečenost těsta zkontrolujeme uprostřed formy zapíchnutím špejle.