Jablečné vdolky

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g hladké mouky
35 g droždí
1 vejce
350 ml mléka
5 g cukru krystal
2 g soli
4 polévkové lžíce oleje
mouku na podsypání
5 velkých jablek
vanilkový cukr
skořice
50 g másla
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu mléka trochu ohřejeme, rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme nakynout kvásek. Do mouky přidáme sůl, vejce, olej, zbylé mléko, vykynulý kvásek a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

  2. Jablka oloupeme, vykrojíme jadřince rozkrojíme na 4-6 dílků a nakrájíme na silnější špalíčky.

  3. Na pomoučněný vál klademe z těsta malé kopečky, rukou vytáhneme do placiček, poklademe jablky, posypeme vanilkovým cukrem a skořicí.

  4. Zabalíme jako buchty, dáme na plech vyložený pečícím papírem a trochu rukou zmáčkneme. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C, přibližně 25-30 minut dozlatova.

  5. Po vyndání z trouby ještě horké hodně potřeme rozpuštěným máslem (můžeme víckrát) a opravdu hodně posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!