Jablečné řezy se šlehačkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 5 vajec
- 20 dkg cukr krupice
- 20 dkg polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 100 ml horké vody
- 100 ml oleje
- Náplň:
- 1kg oloupaných jablek (je to čistá váha jablek bez ohryzku a slupek)
- 3 vanilkové cukry
- 3 vanilkové pudinky
- 500 ml vody
- 2 šlehačky v prášku
- čokoláda na vaření
- 400 ml mléka
Postup Jablečné řezy se šlehačkou
Postup přípravy receptu
-
Jablka s vanilkovým cukrem a 300 ml vody dusíme do měkka.
V 200 ml vody si rozmícháme pudinky a vlijeme do hrnce s již měkkými jablky a povaříme 2-3 minutky. Dále necháme vychladnout.
Korpus: žloutky ušleháme s cukrem, přidáme olej, vyšleháme a přidáme vodu a mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
Vlijeme na vymaštěný a vysypaný vyšší plech nebo pekáček a dáme péct na 180°C cca 20min.
Na vychladnutý korpus rozetřeme jablečnou náplň.
Vyšleháme si šlehačku v prášku dle návodu, navrstvíme ji na jablečnou náplň a nastrouháme na ni čokoládu.
Dáme na 2-3 h vychladit. Nejlépe chutná hodně vychlazená.