Jablečné řezy se šlehačkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 vajec
20 dkg cukr krupice
20 dkg polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
100 ml horké vody
100 ml oleje
Náplň:
1kg oloupaných jablek (je to čistá váha jablek bez ohryzku a slupek)
3 vanilkové cukry
3 vanilkové pudinky
500 ml vody
2 šlehačky v prášku
čokoláda na vaření
400 ml mléka

Postup přípravy receptu

  1. Jablka s vanilkovým cukrem a 300 ml vody dusíme do měkka.

  2. V 200 ml vody si rozmícháme pudinky a vlijeme do hrnce s již měkkými jablky a povaříme 2-3 minutky. Dále necháme vychladnout.

  3. Korpus: žloutky ušleháme s cukrem, přidáme olej, vyšleháme a přidáme vodu a mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z bílků.

  4. Vlijeme na vymaštěný a vysypaný vyšší plech nebo pekáček a dáme péct na 180°C cca 20min.

  5. Na vychladnutý korpus rozetřeme jablečnou náplň.

  6. Vyšleháme si šlehačku v prášku dle návodu, navrstvíme ji na jablečnou náplň a nastrouháme na ni čokoládu.

  7. Dáme na 2-3 h vychladit. Nejlépe chutná hodně vychlazená.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!