Ježci - povidlové buchty
Recepty, ZdobeníSuroviny
- 150 ml mléka
- 70 ml oleje
- 1 vejce
- 350 g polohrubé mouky
- 35 g cukru
- sůl
- 1,5 kl sušených kvasnic
- povidla
- olej na potření
- rozinky jako oči
Postup Ježci - povidlové buchty
Postup přípravy receptu
-
Všechno dáme do misky, mléko teplé a vymícháme těsto. Dáme na teplé místo a necháme pod utěrkou kynout.
Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, propracujeme rukama. Rozdělíme na osm stejných dílků. Každý dílek prsty lehce roztáhneme, pomocí dvou lžiček dáme na každý kus povidla. Zabalíme jako buchty.
Na každé buchtě rukama vytvarujeme čumáček, jako oči dáme rozinky.
Nůžkama nastřiháme bodlinky a na plechu vyloženém pečícím papírem necháme cca 15 minut kynout.
Před vložením do trouby potřeme olejem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C cca 20 minut. Upečené potřeme olejem a necháme vychladnout.