Plněná rajčata se žampiony

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

8 velkých rajčat
200 g žampiónů
100 g majonézy
100 g šunky
1 kyselá okurka
1-2 zelené lahůdkové (jarní) cibulky
2-3 stonky petrželky
pepř
sůl
listy hlávkového salátu k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Žampióny podusíme na kousku másla nebo uvaříme v troše osolené vody, scedíme a necháme vychladnout. Rajčata omyjeme, mírně seřízneme vršky a částečně vydlabeme dužninu.

  2. Žampióny nakrájíme nadrobno, šunku také, jarní cibulku pokrájíme na jemná kolečka, dál přidáme na drobné kostičky pokrájenou kyselou okurku, posekanou polovinu petrželky a přidáme do směsi i pokrájenou rajčatovou dužninu a majonézu, opepříme a osolíme. Promícháme a směs naplníme do rajčat.

  3. Přiklopíme odkrojené vršky a ozdobíme zbylou petrželkou. Můžeme podávat na opraném listu hlávkového salátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!