Ježci z mandlového těsta
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 200 g hladké mouky
- 140 g tuku na pečení
- 1 malá kávová lžička prášku do pečiva
- 140 g loupaných strouhaných mandlí
- 1 vanilkový cukr
- trochu citronové šťávy
- 1 vejce
- 1 žloutek
- Krém:
- 120 g másla
- 80 g moučkového cukru
- 100 g čokolády
- Poleva:
- 300 g moučkového cukru
- šťáva z 1 citronu
- 1 lžička oleje
- Dále:
- barevná rýže
- čokoláda
Postup Ježci z mandlového těsta
Postup přípravy receptu
-
Všetky prísady na cesto zmiešame a cesto necháme 30 minút v chlade oddýchnuť. Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku noža a vykrajujeme formičkou ježkov. Pečieme na plechu na 170°C doružova.
Na krém vyšľaháme maslo s cukrom, pridáme zmäknutú čokoládu a došľaháme. Upečených ježkov lepíme po dvoch krémom.
Dobre vymiešame prísady na hladkú polevu a natierame telíčka ježkov okrem hlavičky. Ihneď posýpame farebnou ryžou.
Čokoládou urobíme ježkom oči. Necháme voľne stáť, kým poleva nestuhne.