Italské kuřecí kousky (po česku)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g kuřecího masa
1 cibule
5 dkg slaniny
1 PL olivového oleje
2 stroužky česneku
1 ČL italského koření
1/4 ČL oregana
1/4 ČL tymiánu
200 ml smetany
světlá instantní jíška
pár lístků čerstvé bazalky

Postup přípravy receptu

  1. Na pánev dáme na kostičky nakrájenou slaninu, na drobno nasekanou cibuli, olej a pár min. restujeme. Přidáme na drobno nasekaný česnek a zarestujeme.

  2. Přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso a dobře orestujeme.

  3. Okořeníme, promícháme a po chvilce podlijeme trochou vody a pár min. podusíme. Přilijeme smetanu a provaříme.

  4. Dle potřeby zahustíme jíškou a necháme dobře provařit (než se uvaří příloha).

  5. Podáváme s rýží, těstovinami nebo jinou oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!