Italské kuřecí kousky (po česku)
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 400 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 5 dkg slaniny
- 1 PL olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 ČL italského koření
- 1/4 ČL oregana
- 1/4 ČL tymiánu
- 200 ml smetany
- světlá instantní jíška
- pár lístků čerstvé bazalky
Postup Italské kuřecí kousky (po česku)
Postup přípravy receptu
-
Na pánev dáme na kostičky nakrájenou slaninu, na drobno nasekanou cibuli, olej a pár min. restujeme. Přidáme na drobno nasekaný česnek a zarestujeme.
Přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso a dobře orestujeme.
Okořeníme, promícháme a po chvilce podlijeme trochou vody a pár min. podusíme. Přilijeme smetanu a provaříme.
Dle potřeby zahustíme jíškou a necháme dobře provařit (než se uvaří příloha).
Podáváme s rýží, těstovinami nebo jinou oblíbenou přílohou.