Kuřecí maso v marinádě z jogurtu
Recepty, GrilováníSuroviny
- 2 kuřecí prsa
- cca 50 ml jogurtu
- 1 stroužek česneku
- šťáva z půlky citronu
- necelá čtvrtka lžíce mletého zázvoru
- 1 lžíce kari koření
- cca 1/2 lžíce sladké mleté papriky
- 1/2 lžíce soli
- trocha oleje
Postup Kuřecí maso v marinádě z jogurtu
Postup přípravy receptu
-
Začneme marinádou. Do mísy dáme jogurt, prolisujeme česnek, vymačkáme citronovou šťávu, přidáme zázvor, kari, mletou papriku a sůl. Vše dobře promícháme.
Kuřecí prsa rozkrojíme na plátky a očistíme.
Maso naložíme do připravené marinády. Mísu zakryjeme fólií a dáme do lednice aspoň na 2 hodiny.
Maso lehce očistíme od marinády a potřeme trochou oleje. Rozpálíme gril nebo grilovací pánev a maso grilujeme.
Podáváme s bramborami nebo s pečivem.