Kuřecí maso v marinádě z jogurtu

Recepty, Grilování

Suroviny

2 kuřecí prsa
cca 50 ml jogurtu
1 stroužek česneku
šťáva z půlky citronu
necelá čtvrtka lžíce mletého zázvoru
1 lžíce kari koření
cca 1/2 lžíce sladké mleté papriky
1/2 lžíce soli
trocha oleje

Postup přípravy receptu

  1. Začneme marinádou. Do mísy dáme jogurt, prolisujeme česnek, vymačkáme citronovou šťávu, přidáme zázvor, kari, mletou papriku a sůl. Vše dobře promícháme.

  2. Kuřecí prsa rozkrojíme na plátky a očistíme.

  3. Maso naložíme do připravené marinády. Mísu zakryjeme fólií a dáme do lednice aspoň na 2 hodiny.

  4. Maso lehce očistíme od marinády a potřeme trochou oleje. Rozpálíme gril nebo grilovací pánev a maso grilujeme.

  5. Podáváme s bramborami nebo s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!