Indické kuře se šafránovou rýží

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

6 kuřecích stehen
malý bílý jogurt
rovná lžíce koření Tandoori Masala
1/2 lžičky sladké papriky
1/2 lžičky mletého římského kmínu
1/2 lžičky chilli
1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
2 stroužky utřeného česneku
hrníček jasmínové rýže
špetka šafránu
hrst rozinek
3 lžíce oleje
5 hřebíčků
petrželka
trochu majonézy
trochu kečupu
olivu na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dejte jogurt, papriku, tandoori masalu, mleté chilli, zázvor, česnek a římský kmín a dobře promíchejte.

  2. Do velké mělké skleněné nebo keramické misky dejte kousky kuřete a zalijte pastou. Kuře obalte marinádou, přikryjte a nechte nejméně dvě hodiny v chladu.

  3. Předehřejte troubu na 200°C (střední teplota). Vyndejte kuře z misky, marinádu nechte na něm a dejte na drátěný rošt. Vezměte pekáč, do jedné třetiny jej naplňte vodou a postavte do něj rošt.

  4. V předehřáté troubě pečte 30 minut dokud není kuře hotové, tedy měkké.

  5. Rýži dáme vařit do vroucí osolené vody (vařím rýži jako těstoviny) do poloměkka. Na hluboké pánvi nebo teflonovém hrnci rozpálíme olej, přidáme rýži a velmi krátce, za promíchávání, necháme osmahnout.

  6. K rýži přisypeme rozinky, hřebíček, šafrán a petrželku a naposledy promícháme. Pak k rýži přilijeme 1 dcl teplé vody, přikryjeme pokličkou.

  7. Snížíme stupeň ohřívání na minimum a necháme rýži dusit doměkka. Dusíme asi 20 minut bez míchání.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!