Indické cibulové smaženky (bhajis) s mátovou rájtou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 velké cibule
100 g Hrašky
1 PL kari pasty (použila jsem žlutou) nebo koření
1/2 KL prášku do pečiva
chilli paprička nebo drcené chilli (podle chuti)
sůl
cca 150 ml vody
Na rájtu:
1 bílý jogurt (hustý, malý)
pár snítek čerstvé máty
1 malý stroužek česneku
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na proužky. Smícháme v míse suroviny na těstíčko, tzn. Hrašku, prášek do pečiva, kari pastu, chilli, sůl a vodu podle potřeby. Cibuli přimícháme do směsi.

  2. Rozpálíme v pánvi dostatečné množství oleje a smaženky pečeme do zlatova z obou stran. Na papírové utěrce odsajeme přebytečný tuk.

  3. Na rájtu smícháme jogurt s utřeným česnekem, posekanou mátou a malinko osolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!