Indická cizrnová placka (cheela)

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 hrnek cizrnové mouky
1/4 hrnku rýžové mouky nebo tapiokové mouky
1/2 lžičky soli
1 velký stroužek česneku
1 lžička čerstvého nastrouhaného zázvoru
1/3 lžičky mletého římského kmínu
1/2 lžičky celého římského kmínu
1/2 hrnku vody
1 hrnek najemno nastrouhané zeleniny:
mrkev
cuketa
červená řepa
kedlubna
drobně nakrájená cibule
jemně nasekaný špenát
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Z obou druhů mouky, koření a vody umícháme řidší těstíčko, husté asi jako na palačinky. Pokud chceme, vmícháme do něj na závěr nastrouhanou nebo nasekanou zeleninu, ale není to nutné, Indové připravují i variantu bez zeleniny.

  2. Nepřilnavou pánev vymažeme olejem a z připraveného těstíčka smažíme tenčí placky. Podáváme je jako přílohu k hlavním jídlům, pomazánkám i samostatně.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!