Vepřová panenka s rajčaty, cizrnou a špenátem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- kus vepřové panenky
- půl hrnku cizrny
- balíček listového špenátu
- plechovka drcených rajčat
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- 1 červená cibule
- 4 stroužky česneku
- worcester
Postup Vepřová panenka s rajčaty, cizrnou a špenátem
Postup přípravy receptu
-
Panenku očistíme, osolíme a opepříme. Pokapeme worcestrem a necháme chvilku odležet.
Na pánvi rozpálíme malinko oleje, orestujeme zprudka panenku a dáme ji stranou.
Do výpeku přidáme kousek másla a zpěníme cibule nakrájené na plátky. Česnek nasekáme, přidáme plechovku rajčat, uvařenou cizrnu, osolíme a opepříme.
Vložíme zpět panenku i se šťávou a krátce ještě podusíme.
Vypneme, přidáme špenát a necháme přikryté. Podáváme s těstovinami.